Kasza manna, będąca dla wielu wspomnieniem smaków dzieciństwa, może być świetnym pomysłem na słodkie, lekkie śniadanie lub kolację. Jeśli myśl o niej sprawia, że robi Ci się apetyt, nasza propozycja – bananowa kasza manna z musem owocowym – z pewnością przypadnie Ci do gustu już przy pierwszym spróbowaniu! Sekretem wyjątkowego smaku tego dania są słodkie banany, które nadają kaszy niezwykły aromat. Podana z kwaskowatym musem owocowym, stanowi idealny posiłek, którym warto się delektować. Życzymy smacznego!
Bananowa kasza manna z musem owocowym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Na początek maliny i erytrol podgrzewaj w garnku, aż owoce zaczną się rozpadać. Następnie przetrzyj gorące owoce przez sitko, aby usunąć pestki.
Kaszę manną gotuj w mleku, kierując się wskazówkami podanymi na opakowaniu.
Do gorącej, ugotowanej kaszy dodaj masło, pozwalając mu się rozpuścić. Dodaj do mieszanki banana i jogurt, a następnie całość zmiksuj na jednolitą konsystencję.
Przełóż gotową kaszę do miseczki i zalej przygotowanym musem owocowym.