Jeżeli myślisz o kuchni azjatyckiej, słysząc o składnikach takich jak sos sojowy, tofu, makaron chow mein, imbir czy sezam, to nasz przepis na azjatycki makaron z tofu i kiełkami soi idealnie wpisze się w Twoje kulinarnie preferencje. To danie jest esencją azjatyckich smaków i technik kulinarnych. Prosty w przygotowaniu przepis zapewnia danie pełne aromatu i smaku, które zaspokoi Twój głód i dostarczy cennych składników odżywczych, takich jak wapno, żelazo i białko. Smacznego!
Azjatycki makaron z tofu i kiełkami soi
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Ugotuj makaron chow mein zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Drobno posiekaj cebulę, czosnek i imbir. Pora i marchew pokrój w kostkę. Na patelni podgrzej olej i podsmaż na nim przygotowane warzywa.
Dodaj pomidory z puszki i sos sojowy, a następnie duś wszystko razem.
Pokrojone w kostkę tofu dodaj do sosu i duś przez około 4 minuty.
Do sosu dodaj ugotowany makaron, dokładnie wymieszaj i dopraw solą.
Przed podaniem posyp danie sezamem i dodaj kiełki soi.