Odkryj wyjątkowy smak jesieni z naszą Tartą z dynią i serem feta! Delikatna, kremowa dynia w połączeniu z intensywnie słonym serem feta to harmonijne połączenie, które zadowoli każde podniebienie. Całość dopełnia chrupiące, złociste ciasto, a cała kompozycja jest aromatycznie doprawiona świeżymi ziołami, takimi jak tymianek czy rozmaryn. Idealna na elegancką kolację, jesienny brunch czy rodzinne spotkanie – nasza tarta to smakowita uczta, która przyciągnie wszystkich do stołu. Skosztuj tej sezonowej delicji i daj się uwieść magii prostych, lecz wyjątkowych składników!
Tarta z dynią i serem feta
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Dynię pokrój w kostkę i upiecz, aż będzie miękka.
- Cebulę podsmaż na oliwie, aż będzie złocista.
- Wymieszaj upieczoną dynię, cebulę, fetę i jajka. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
- Rozłóż ciasto francuskie na formie do tarty, wyłóż farsz i piecz w 180°C przez około 25-30 minut.