Spróbuj wyjątkowego dania: Makaron z dynią, szpinakiem i orzechami włoskimi! Delikatny, al dente makaron otulony kremowym sosem z pieczonej dyni, w połączeniu z lekko zblanszowanym szpinakiem, który dodaje świeżości i koloru. Całość dopełniona jest chrupiącymi orzechami włoskimi, które podkreślają bogactwo smaku, a odrobina parmezanu dodaje wyrafinowanego, słonego akcentu. To zdrowe, pożywne i pełne smaku danie, idealne na każdy obiad lub kolację. Rozsmakuj się w jesiennych smakach na talerzu!
Makaron z dynią, szpinakiem i orzechami włoskimi
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Dynię pokrój w kostkę i upiecz w piekarniku, aż będzie miękka (około 20 minut).
- Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na patelni podsmaż czosnek, dodaj szpinak i dynię.
- Wymieszaj z ugotowanym makaronem, dodaj orzechy i ewentualnie parmezan.