Odkryj wyjątkowy smak Spaghetti alla Carbonara z bobem! Nasza wersja tego klasycznego włoskiego dania z dodatkiem świeżego bobu to prawdziwa uczta dla podniebienia. Delikatny bób, chrupiący boczek, aromatyczny czosnek i kremowy sos śmietanowo-parmezanowy tworzą razem niezapomnianą kompozycję smaków. Idealne na elegancką kolację lub szybki obiad, nasze Spaghetti alla Carbonara z bobem zachwyci każdego miłośnika włoskiej kuchni. Spróbuj już dziś i przekonaj się, jak pyszne może być połączenie tradycji z nowoczesnością!
Spaghetti alla carbonara z bobem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Bób wrzucić do osolonego wrzątku i gotować do miękkości, następnie odmierzyć potrzebną ilość. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na dużą patelnię włożyć drobno posiekany boczek i smażyć przez około 2-4 minuty, aż się podtopi i lekko zrumieni. Dodać starty czosnek, obrany bób oraz posiekaną natkę pietruszki, i chwilę razem podsmażyć.
Dodać ugotowany makaron i wymieszać, zmniejszając ogień do minimum. Na patelnię wlać śmietankę wymieszaną z żółtkami i połową tartego parmezanu. Cały czas mieszając, podgrzewać, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.
Danie wyłożyć na talerze i posypać resztą parmezanu.