Odkryj wyjątkową sałatkę, która zachwyci Twoje podniebienie! Nasza sałatka ze szpinakiem, malinami i serem pleśniowym to połączenie świeżych, zielonych liści szpinaku, soczystych malin oraz wykwintnego sera pleśniowego. To idealne danie na lekki lunch lub elegancką kolację. Delikatność szpinaku, słodycz malin i wyrazisty smak sera tworzą harmonijną kompozycję smaków, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Spróbuj już dziś i pozwól się oczarować!
Sałatka ze szpinakiem, malinami i serem pleśniowym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Szpinak lub sałatę opłukać i osuszyć na ściereczce.
Ser pokroić w kostkę, połowę odłożyć, a resztę wymieszać na gładki sos z oliwą, 1 łyżeczką pieprzu, szczyptą soli morskiej, octem winnym i sokiem z cytryny. Do powstałego sosu dodać odłożone kostki sera i wymieszać.
Połowę malin odłożyć, a resztę włożyć do rondelka, dodać ocet balsamiczny i miód, zmiksować blenderem i zagotować. Odstawić z ognia i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Do powstałego musu malinowego dodać odłożone maliny i wymieszać.
Na talerzach położyć szpinak, polać sosem serowym i delikatnie przemieszać. Na wierzchu wyłożyć maliny w musie malinowym, posypać płatkami migdałów i resztą czarnego pieprzu. Podawać z bagietką.