Przenieś się na słoneczne ulice Meksyku z naszym wyjątkowym obiadem po meksykańsku! To pyszne danie łączy w sobie bogactwo smaków i aromatów, dzięki starannie dobranym składnikom: soczystej czerwonej papryce, kremowej fasoli, słodkiej kukurydzy i puszystemu ryżowi. Każdy kęs to prawdziwa fiesta dla podniebienia, pełna kolorów i autentycznego, meksykańskiego charakteru. Nasz obiad po meksykańsku jest nie tylko pyszny, ale także zdrowy i pożywny, idealny na sycący lunch lub kolację. Spróbuj tego wyjątkowego dania i poczuj magię Meksyku w swoim domu – smak, który zadowoli całą rodzinę!
Obiad po meksykańsku
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
- Paprykę umyć, pokroić w niewielkie słupki. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
- Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić.
- Rozgrzać olej na patelni, przesmażyć na nim czosnek z chilli, po chwili dodać cebulę.
- Dodać pomidora i paprykę. Całość doprawić solą, pieprzem i ziołami.
- Odcedzony ryż, kukurydzę i fasolę dodać na patelnię. Całość wymieszać.