Witaj wiosnę na talerzu z naszą wiosenną sałatką, pełną świeżości i kolorów! Ta lekka, ale jednocześnie sycąca kompozycja łączy w sobie chrupiącą sałatę, soczyste rzodkiewki, słodkie pomidory koktajlowe, aromatyczną czerwoną paprykę, orzeźwiającego ogórka, delikatny szczypiorek oraz kremowy ser sałatkowy typu feta. Każdy składnik tej sałatki to hołd dla wiosennego przebudzenia natury, zapewniający nie tylko bogactwo smaków, ale i paletę odżywczych korzyści. Idealna jako zdrowa przystawka, lekki lunch czy dodatek do głównego posiłku – Wiosenna sałatka to doskonały sposób, by cieszyć się sezonowymi warzywami i wprowadzić do swojej diety więcej witamin i minerałów. Daj się porwać tej świeżej, wiosennej symfonii smaków i kolorów, która sprawi, że każdy posiłek stanie się okazją do świętowania.
Wiosenna sałatka
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Warzywa umyć i pokroić.
- Posiekać szczypiorek, fetę pokroić w kostkę.
- Zrobić sos z soku z cytryny, oliwy i miodu.
- W misce umieścić sałatę, dodać pokrojone warzywa, ser, polać sosem i wymieszać.
- Sałatkę posypać szczypiorkiem.