Odkryj doskonałość smaków z pieczonym łososiem w warzywach! Nasza propozycja to wykwintne połączenie soczystego łososia z bogatym zestawem warzyw: marchewką, pietruszką oraz korzeniem selera, które razem tworzą nie tylko zdrowy, ale przede wszystkim niezwykle smakowity obiad. Pieczony łosoś, znany ze swoich wartości odżywczych i delikatnego mięsa, w połączeniu z chrupiącymi warzywami dostarczy Ci nie tylko niezbędnych składników mineralnych i witamin, ale także niezapomnianych wrażeń smakowych. Idealny na elegancki obiad, romantyczną kolację czy pożywny posiłek w gronie rodziny. Pozwól sobie na odrobinę luksusu w codziennym menu i ciesz się doskonałym smakiem pieczonego łososia w warzywach!
Łosoś w warzywach
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Rybę dokładnie osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą.
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut.
- Marchewkę, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Cebulę pokroić. Zeszklić na patelni na odrobinie wody. Dodać starte warzywa, zalać wodą, przyprawić solą, pieprzem, zielem angielski, listkiem laurowym i dusić ok 15-20 minut.
- Tak przygotowane warzywa wyłożyć na rybę, zapiec jeszcze przez ok. 5 minut.