Nasz faworyty wśród zielonych dań to kotlety z groszku i tofu 🙂 Jeżeli cenicie sobie lekko słodkawy posmak świeżego groszku, te kotlety z pewnością przypadną Wam do gustu. Są niezwykle delikatne, ich przygotowanie przebiega błyskawicznie, a smażenie zajmuje tylko kilka chwil. Możecie je doprawiać na wiele różnych sposobów, dodając na przykład paprykę, czosnek czy różnorodne zioła. Stanowią doskonały dodatek do domowo pieczonych ziemniaków oraz świeżej sałatki, tworząc lekki, zdrowy i idealny na lato obiad.
Proste placuszki z groszku i tofu

Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Tofu odsącz i rozgnieć w palcach (lub widelcem), włóż do miseczki.
- Wsyp groszek zielony konserwowy (lub rozmrożony), pestki, siemię, płatki i przyprawy.
- Zblenduj wszystko, nie trzeba doprowadzać do gładkiej konsystencji.
- Uformuj placuszki i usmaż na oliwie.