Pragniesz gulaszu w wersji wegetariańskiej? Oto jest! Spróbuj naszego przepisu na gulasz z ciecierzycy podany z pieczywem. To sycący, pełen aromatów obiad, który z pewnością rozgrzeje Cię od środka. Co więcej, przygotowanie tego dania jest niezwykle proste i wymaga użycia tylko jednego garnka. Dodatkowo, jest to bogate źródło żelaza, magnezu, wapnia, witamin z grupy B i przeciwutleniaczy. Życzymy smacznego!
Gulasz z ciecierzycy z pieczywem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Boczniaki piecz w piekarniku na papierze do pieczenia przy 200 stopniach Celsjusza, używając funkcji góra-dół, przez około 15-20 minut, aż nabiorą złotego koloru.
Posiekaj czosnek i cebulę. Marchewkę i paprykę pokrój w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażaj, aż warzywa zmiękną.
Upieczone i ostudzone boczniaki pokrój w paski i dodaj do podsmażonych warzyw.
Do garnka z warzywami dodaj odcedzoną ciecierzycę, pomidory, wędzoną paprykę, majeranek, pieprz i sól.
Duś wszystko razem przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Podawaj gulasz z ulubionym pieczywem.