Kawa jest wszechstronna – można ją pić z mlekiem lub bez, gorącą lub zimną, ale czy wiedziałeś, że doskonale komponuje się również w koktajlach? Oto nasz pomysł na jeżynowy koktajl z kawą, gdzie kwaśne jeżyny łączą się z gorzką, aromatyczną kawą i słodkim syropem klonowym, wszystko na bazie klasycznego mleka. Ten koktajl to prawdziwa skarbnica przeciwutleniaczy i, oczywiście, źródło pobudzającej kofeiny. Koniecznie wypróbuj!
Jeżynowy koktajl z kawą
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Do zaparzenia kawy użyj swojej ulubionej mieszanki, ale zalej ją mniejszą ilością wody, aby uzyskać intensywniejszy smak.
Wszystkie składniki koktajlu zblenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby dolej wody, aby koktajl był bardziej rzadki.
Na koniec posyp koktajl posiekanymi orzechami.