Wegański gulasz po węgiersku to nie paradoks, lecz rzeczywiście smakowite i pełnowartościowe danie obiadowe! Jego przygotowanie w jednym garnku zapewnia łatwość wykonania i minimalizuje ilość sprzątania. Ta potrawa jest doskonałym źródłem wysokiej jakości białka (zawartego w ciecierzycy i tofu), a także oferuje bogactwo przeciwutleniaczy, żelaza, magnezu, wapnia oraz witamin z grupy B. Obiecujemy, że taki obiad zaspokoi Twój głód na długi czas i dostarczy energii niezbędnej do zrealizowania Twoich planów i zadań. Nie zwlekaj z wypróbowaniem tego przepisu!
Wegański gulasz węgierski
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Kaszę przygotowuj według wskazówek na opakowaniu.
Na rozgrzanej oliwie w garnku dodaj liść laurowy i ziele angielskie, pokrojoną cebulę, pieczarki i paprykę. Smaż przez 5 minut, następnie przykryj pokrywką i dus, aż warzywa staną się miękkie.
Do garnka dodaj pokrojone tofu i ciecierzycę, zalej wszystko passatą i gotuj przez około 15 minut.
Dopraw gulasz słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem do smaku. Podawaj go z kaszą.