Jeżeli jesteś miłośnikiem gołąbków, ale samo zawijanie w liście kapusty wydaje Ci się frustrujące, mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie: gołąbki bez zawijania. Ten wyjątkowy smak tradycyjnych gołąbków został zamknięty w delikatnych klopsikach, które są połączeniem typowych składników farszu wzbogaconego o posiekaną kapustę – to nasz sposób na uproszczenie klasyki polskiej kuchni. Całość możesz zaserwować np. z młodymi ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem. Koniecznie wypróbuj ten przepis!
Gołąbki bez zawijania
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Kapustę i cebulę drobno posiekaj.
W misce połącz mięso, ugotowany ryż, kapustę, cebulę, jajko, sól i pieprz.
Uformuj klopsiki i obsmaż je na rozgrzanym oleju.
Następnie przełóż je do garnka, dodaj bulion, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 15-20 minut.
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
Podawaj gołąbki z sosem i ziemniakami, posypane świeżym koperkiem.