Nasze gofry twarogowe z sosem malinowym są słodkie, lekkie, aksamitne i bogate w składniki odżywcze. Ich wyjątkowość tkwi w dwóch aspektach: wyrazisty smak dzięki użyciu twarogu oraz ich lekkość, którą zawdzięczają dodatkowi ubitych białek. Do tego kwasny sos malinowy, ulubione owoce sezonowe i voilà – oto przed Tobą wyśmienity deser. Lecz bądź czujny: znika z talerza błyskawicznie!
Gofry twarogowe z sosem malinowym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Do przygotowania ciasta blendujemy wszystkie składniki, z wyjątkiem białek jaj, tworząc gładką masę.
W innej misce ubijamy białka jaj na sztywną pianę, a następnie delikatnie łączymy je z przygotowanym wcześniej ciastem.
Gotowe ciasto wlewamy do mocno rozgrzanej gofrownicy.
Aby przygotować sos, dusimy maliny z erytrolem w garnku, aż uzyskamy gęsty sos malinowy.
Podajemy gofry z jogurtem i sosem malinowym na wierzchu.