Przygotowanie owsianki banoffee to prawdziwa przyjemność i jest bardzo szybka w wykonaniu.
Owsianka banoffee
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Płatki owsiane gotujemy w proporcji 2:1 (dwa razy więcej wody niż płatków) do miękkości. Następnie odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Alternatywnie, dla szybszej wersji, możemy połączyć płatki owsiane bezpośrednio z jogurtem.
Banana kroimy na równomierne plasterki.
W miseczce układamy warstwę banana, na nią nakładamy owsiankę zmieszaną z jogurtem, a na wierzchu układamy kolejną warstwę banana.
Na samym wierzchu miseczki dodajemy kremowy, proteinowy pudding o smaku słonego karmelu, który jest gwiazdą tego dania.
Całość posypujemy drobno posiekanymi migdałami, dodając chrupkości i dodatkowego smaku.