Burrata, znana i ceniona na całym świecie za swoją kremową konsystencję, jest idealnym dodatkiem do wielu potraw. Jeśli i Ty pragniesz zanurzyć się w jej wyjątkowym smaku, nasz przepis na kanapki z burratą i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi to strzał w dziesiątkę. Proste, ale niezwykle smaczne połączenie tych składników sprawi, że burrata stanie się jednym z Twoich ulubionych serów.
Kanapki z burratą i pomidorkami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Pomidorki koktajlowe myjemy i osuszamy.
Czosnek obieramy i drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pomidorki i czosnek, smażymy je do momentu, aż pomidorki zmiękną i zaczną się marszczyć. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
Kromki pieczywa smarujemy delikatnie rozdrobnioną burratą, a następnie układamy na nich pieczone pomidorki z czosnkiem.