Jeśli szukasz idealnego połączenia smaku i zdrowia na sezon grillowy, nasza grillowana pierś z kurczaka z sałatką warzywną to strzał w dziesiątkę! Soczysta pierś z kurczaka marynowana w aromatycznych ziołach i oliwie z octem balsamicznym zapewnia niezapomniane doznania kulinarne, a świeża sałatka doda lekkości i sytości posiłkowi.
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka kroimy na grubsze kawałki i marynujemy w mieszance oliwy (połowa), ziół prowansalskich oraz octu balsamicznego (połowa) przez co najmniej godzinę.
Grillujemy kurczaka z obu stron do uzyskania złotobrązowego koloru.
W dużej misce mieszamy różne rodzaje sałat oraz świeżo pokrojone warzywa. Całość polewamy lekkim dressingiem z octu balsamicznego i oliwy.
Podajemy grillowaną pierś z kurczaka z sałatką. Idealna równowaga między zdrowiem a przyjemnością z jedzenia! Smacznego!