Oto szybki i pyszny obiad z inspiracjami z kuchni azjatyckiej: makaron w azjatyckim stylu z dodatkiem jajka. Ta łatwa i smakowita potrawa wymaga zaledwie sześciu składników i w mgnieniu oka znajdzie się na Twoim stole. Smacznego!
Makaron azjatycki z jajkiem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Zgodnie z instrukcją na opakowaniu, gotujemy makaron (najlepiej chow mein).
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy mrożone warzywa, aż całkowicie się rozmrożą – około 10 minut.
Następnie dodajemy do warzyw sos sojowy oraz roztrzepane jajko, intensywnie mieszając i smażąc wszystko razem przez kolejne 3 minuty.
W końcowym etapie dodajemy do warzyw ugotowany makaron, dokładnie mieszamy, a następnie serwujemy na talerzu, posypując całość posiekanym szczypiorkiem.