Fusilli z indykiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem to szybki i smaczny sposób na zdrowy obiad, pełen witamin takich jak C, B oraz beta-karoten. Idealnie nadaje się do zabrania ze sobą do pracy, na uczelnię, czy w podróż.
Makaron fusilli z indykiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Pierś z indyka kroimy w paski o szerokości około 2 cm. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i polewamy oliwą z suszonych pomidorów.
Makaron fusilli gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Cebulę, czosnek i suszone pomidory drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z suszonych pomidorów, a następnie dusimy na niej wcześniej pokrojone warzywa.
Gdy cebula i czosnek się zeszkli, dodajemy paski indyka i smażymy przez 6-8 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Po usmażeniu mięsa dodajemy świeży szpinak, mieszamy, aż szpinak zmięknie. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Gotowy makaron łączymy z przygotowaną mieszanką mięsa i warzyw, a następnie wykładamy na talerze. Smacznego!