Gulasz z indyka z warzywami i kaszą pęczak to doskonały wybór na szybki, a zarazem smaczny obiad. To jednogarnkowe danie ograniczy liczbę brudnych naczyń i pozwoli szybko przygotować pożywny posiłek.
Gulasz z indyka z warzywami i kaszą pęczak
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Gotowanie kaszy: Kaszę pęczak gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Przygotowanie mięsa: Mięso z indyka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Lekko skrapiamy oliwą.
Krojenie warzyw: Warzywa kroimy w równą kostkę.
Smażenie mięsa: Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej przygotowane kawałki indyka.
Duszenie warzyw z mięsem: Do usmażonego indyka dodajemy pokrojone warzywa i dusimy wszystko razem.
Dodawanie pomidorów: Kiedy warzywa zmiękną, dodajemy do garnka pomidory z puszki i gotujemy na małym ogniu, dopóki mięso nie będzie miękkie.
Dodawanie jogurtu: Po wyłączeniu ognia, dodajemy jogurt do gulaszu, mieszamy.
Doprawianie i podawanie: Przed podaniem gulasz doprawiamy solą, pieprzem i ksylitolem. Podajemy go razem z ugotowaną kaszą pęczak.