Makaron z tuńczykiem i pomidorkami cherry to doskonały sposób na wprowadzenie do diety ryb bogatych w kwasy omega-3. Ten smakowity przepis przeniesie Cię w myślach do nadmorskiego kurortu. Wypróbuj go i pozwól sobie na chwilę relaksu przy dźwiękach morza i widoku turkusowych fal.
Makaron z tuńczykiem i pomidorkami cherry
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, pomidorki cherry przekrawamy na pół, a pietruszkę drobno siekamy. Kapary i tuńczyka odcedzamy.
Makaron gotujemy al dente, zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, następnie dodajemy cebulę z czosnkiem i dusimy do momentu, aż się zeszklić. Następnie dodajemy tuńczyka oraz kapary, kontynuując duszenie.
Do rondla wrzucamy pokrojone pomidorki cherry, dodajemy ugotowany makaron, posiekaną natkę pietruszki oraz jogurt roślinny. Wszystko delikatnie mieszamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Podajemy makaron na talerzu, posypując go świeżą rukolą dla dodatkowego smaku.