Zupa krem z białych warzyw i ziemniaków z klopsikami z indyka to doskonały pomysł na pełnowartościowy posiłek. Delikatne warzywa i mięsne kulki tworzą pyszne połączenie.
Zupa krem z białych warzyw i ziemniaków z mini klopsikami z indyka
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Indyka doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy małe kulki.
Gotujemy klopsiki w wodzie tak, aby były całkowicie zanurzone. Po ugotowaniu wyciągamy je, zachowując wodę do zupy.
Cebulę, czosnek, por siekamy i podsmażamy na oliwie w garnku do zupy.
Dodajemy seler, pietruszkę, ziemniaki, wszystko kroimy w małe kawałki. Warzywa dusimy razem.
Zalewamy warzywa wodą, w której gotowały się klopsiki. Gotujemy do miękkości warzyw.
Miksujemy ugotowane warzywa wraz z wywarem. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, natką pietruszki.
Do zupy dodajemy klopsiki, gotujemy, aby smaki się połączyły.
- Podawaj ciepłą zupę krem z klopsikami. Smacznego!