Wegańskie brownie z fasoli, wiśniami i bananem to nie tylko zdrowy, ale i wyjątkowo smaczny deser. Oto jak go przygotować:
Brownie z fasoli z wiśniami i bananem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 8 sugerowanych porcji
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i kakao.
Zmielone siemię lniane zalewamy 50 ml wrzątku i pozostawiamy na kilka minut, aby zgęstniało.
Czekoladę delikatnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Fasolę odcedzamy, a następnie razem z mlekiem, olejem, napęczniałym siemieniem lnianym, rozpuszczoną czekoladą i bananem blendujemy na jednolitą masę.
Połączymy składniki suche z mokrymi, a na koniec delikatnie mieszamy z wiśniami.
Przekładamy ciasto do blaszki o wymiarach 20×20 cm.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C w trybie góra-dół przez około 30 minut.