Burger wołowy z serem cheddar to idealne rozwiązanie dla miłośników klasycznych burgerów, którzy jednocześnie dbają o zdrową dietę. Nasz przepis łączy w sobie wartościowe składniki odżywcze i pyszny smak, dzięki czemu jest doskonałą opcją nawet dla osób na diecie.
Burger wołowy z serem cheddar
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Wołowinę dopraw solą i pieprzem, następnie wymieszaj. Uformuj kulkę i spłaszcz ją, aby uzyskać kotlet o grubości około 1 cm.
Plastry pomidora posyp delikatnie solą. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Kotleta smaż na rozgrzanej patelni po około 4 minuty z każdej strony. W ostatniej minucie na wierzch połóż plasterek sera cheddar i przykryj patelnię pokrywką, aby ser się rozpuścił.
Bułkę posmaruj keczupem i musztardą. Ułóż mięso i warzywa. Smacznego!