Syrniki, tradycyjne danie kuchni podlaskiej, to doskonała propozycja na słodki, ale pełnowartościowy posiłek. Nasza wersja tej pysznej potrawy wzbogacona jest o pełnoziarnistą mąkę pszenną i naturalną słodycz ksylitolu. Dodaj do tego świeże, sezonowe owoce, a otrzymasz danie idealne w ramach zdrowej diety.
Syrniki z owocami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 3 sugerowane porcje:
W misce mieszamy twaróg, jajko, pełnoziarnistą mąkę pszenną, ksylitol i ekstrakt waniliowy. Mieszamy dokładnie, aż składniki połączą się w jednolitą masę, przypominającą konsystencją farsz do kotletów mielonych.
Formujemy z masy okrągłe placki, które następnie obtaczamy w dodatkowej mące pszennej.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż nabiorą złotego koloru.
Gotowe syrniki serwujemy z dodatkiem ulubionych, świeżych owoców.