Zachęcam do wypróbowania jaglanki na mleku roślinnym z dodatkiem gruszki i jabłka, która z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom słodkich śniadań. To zdrowe i energetyczne danie, bogate w żelazo, magnez oraz witaminy z grupy B, jest idealne na dobry początek dnia.
Jaglanka na mleku roślinnym z gruszką i jabłkiem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Do rondelka wsyp płatki jaglane i zalej je mlekiem roślinnym. Gotuj na niewielkim ogniu, aż płatki zmiękną, pamiętając o częstym mieszaniu.
- Jabłko i gruszkę pokrój w kostkę.
- Gdy płatki jaglane zgęstnieją, zdejmij rondel z ognia. Dodaj pokrojone owoce, odżywkę białkową oraz cynamon i dokładnie wymieszaj.
- Przełóż gotową jaglankę do miseczki.