Tortilla w wersji z wędzonym łososiem i warzywami to świetny wybór dla tych, którzy pragną cieszyć się łagodnymi smakami kuchni meksykańskiej. To szybkie danie doskonale sprawdzi się jako przystawka na spotkanie towarzyskie, lekki obiad do pracy, czy szybka kolacja. W jej składzie znajdziesz delikatnego wędzonego łososia, kremowy serek śmietankowy, koperek oraz świeże, chrupiące warzywa.
Tortilla z wędzonym łososiem i warzywami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Ogórka i rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki.
- Drobno kroimy koperek i szczypiorek, które następnie mieszamy z twarożkiem. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Rozsmarowujemy mieszankę serka na płaskim cieście tortilli, układamy na nim plastry wędzonego łososia, rzodkiewkę, ogórka oraz dodajemy umytą rukolę.
- Tortillę delikatnie zawijamy, tworząc zgrabny rulon.