Danie o tak intrygującej nazwie jak chakalaka nie może być nie pyszne. Jest to wyjątkowe połączenie smaków i aromatów, które wyczarujesz w swojej kuchni używając zaledwie jednej patelni. Przygotowanie zajmuje tylko 10 minut, a efekt? Przepyszny obiad w ekspresowym tempie.
Chakalaka z pieczywem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Rozgrzewamy olej rzepakowy na patelni i przesmażamy pokrojone w kostkę cebulę, czosnek oraz marchew.
Następnie dołączamy paprykę pokrojoną w grubszą kostkę, dodajemy curry oraz passatę pomidorową i wszystko razem dusimy przez 5 minut.
Tempeh siekamy w kosteczkę i dodajemy do całości, pozostawiając na ogniu jeszcze przez chwilę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Ugotowaną chakalakę posypujemy świeżo posiekaną kolendrą. Podajemy z chrupiącym pieczywem. Smacznego!