Oto deser, który warto zaserwować sobie chociażby raz. Pudding chia, udekorowany wiórkami kokosowymi, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Idealny jako deser, śniadanie czy nawet lekka kolacja. Bez względu na wiek, każdy odnajdzie w nim coś dla siebie. Wspaniały smak gwarantowany!
Pudding chia z wiórkami kokosowymi
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Mleko doprowadzamy do wrzenia, a następnie dodajemy do niego nasiona chia. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 15 minut.
Porzeczki blendujemy razem z erytrytolem.
Część przygotowanego musu porzeczkowego odstawiamy na bok. Do reszty dodajemy wcześniej przygotowane mleko z nasionami chia i mieszamy.
W pucharku czy miseczce układamy warstwę musu porzeczkowego, następnie warstwę puddingu chia i znowu mus porzeczkowy. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi.
Deser wkładamy do lodówki na około 1-2 godziny, aby nabrał odpowiedniej konsystencji. Smacznego!