Zastanawiasz się, jak wzbogacić smak swojego ulubionego makaronu? Choć mamy mnóstwo propozycji, dziś polecamy kombinację makaronu z wędzonym tofu, pieczarkami oraz cukinią. Zbalansowane składniki i intrygujący aromat tego dania sprawią, że stanie się ono stałym punktem w Twoim repertuarze kulinarnym. Życzymy smacznego!
Makaron z wędzonym tofu, pieczarkami i cukinią
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Makaron przygotowujemy zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
Na patelni z gorącym olejem smażymy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, cukinię oraz paprykę i smażymy przez kolejne 5-7 minut.
Wędzone tofu kroimy na małe kawałki i łączymy z warzywami, dodajemy odrobinę wędzonej papryki.
Łączymy makaron z sosem warzywnym, dodając ok. 50 ml wody, w której się gotował. Dobrze mieszamy, a jeśli to konieczne, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.