Chcesz odkryć nowy sposób na przyrządzenie makaronu? Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu na makaron penne z delikatnym indykiem, soczystymi pomidorami, bakłażanem, cukinią oraz aromatycznym serem grana padano. Połączenie miękkiego drobiu z charakterystycznym serem i bogactwem warzyw to doskonała opcja na kuszący jesienny posiłek. Nie czekaj, spróbuj!
Makaron penne z indykiem, pomidorami, bakłażanem, cukinią i serem grana padano
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Mięso z indyka kroimy na paseczki o szerokości ok. 2-3 cm, następnie przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i skrapiamy połową oliwy z oliwek.
Na patelni smażymy mięso, mieszając regularnie przez około 6-8 minut.
Warzywa kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy je w rondlu. Gdy zaczynają się szklić, dodajemy pomidory i gotujemy, aż sos zacznie gęstnieć. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron przygotowujemy zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
Do sosu dodajemy ugotowany makaron oraz upieczonego indyky, dokładnie mieszając.
Podczas podawania posypujemy danie startym serem grana padano. Życzymy smacznego!