Szukasz aromatycznego dania bezmięsnego? Nasz przepis na smażony ryż z warzywami i tofu to strzał w dziesiątkę! Kluczem do sukcesu jest harmonijne zestawienie przypraw, w tym pikantnego imbiru i aromatycznego cynamonu. Połączenie świeżych warzyw, delikatnego tofu oraz intensywnego sosu sojowego tworzy wyjątkowy kulinarny doznanie. Nie czekaj, aromatyczny obiad gotowy w mgnieniu oka!
Ryż smażony z warzywami i tofu
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Ryż przyrządzamy zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
Czosnek drobno kroimy, natomiast pora kroimy w cienkie piórka. Oba składniki podsmażamy na patelni z odrobiną oleju.
Do czosnku i pora dołączamy seler naciowy pokrojony w paseczki, marchewkę w plasterki, starty imbir oraz tofu w kostkę. Składniki smażymy wspólnie, a następnie polewamy nieco wody i dodajemy sos sojowy.
Gdy warzywa są prawie gotowe, dorzucamy ryż i wszystkie przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami, krótko smażąc całość. Życzymy smacznego posiłku!