Zastanawiasz się, czy tofu może smakować inaczej niż “mdło” i “bez wyrazu”? Sekret tkwi w sposobie jego przyrządzenia! Przykładem może być nasza sałatka z aromatycznym tofu czosnkowym. Jak osiągnąć ten efekt? Kluczem jest marynowanie tofu w trzech składnikach: oliwie, czosnku i sosie sojowym. Gwarantujemy, że taka sałatka z czosnkowym tofu zniknie z talerza w mgnieniu oka!
Sałatka z czosnkowym tofu
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Tofu siekamy na drobną kostkę, a następnie marynujemy w połączeniu oliwy, świeżo wyciśniętego czosnku i sosu sojowego.
- Tofu smażymy przez 8 minut, często mieszając.
- Myjemy i dokładnie osuszamy warzywa.
- Sałatę rwiemy na mniejsze fragmenty, pomidory i paprykę siekamy na drobno, natomiast pora kroimy w cienkie talarki.
- Łączymy wszystkie składniki w misce i dokładnie mieszamy. Smacznego!