Szukasz wegańskiego dania, gdzie fasola gra pierwsze skrzypce? Polecamy nasze kotlety z fasoli podawane z aromatyczną surówką! Te sycące i pełne wartości odżywczych kotleciki przypadną do gustu zarówno miłośnikom roślin strączkowych, jak i tym, którzy dopiero odkrywają ich smak. Zachęcamy do wypróbowania!
Kotlety z fasoli z surówką
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Kotlety: Fasolę ugnieść widelcem razem z przyprawami i koncentratem.
- Uformować dwa-trzy małe kotleciki, opanierować w jajku i bułce.
- Usmażyć na rozgrzanej patelni z obu stron.
- Surówka: Kapustę poszatkować, opłukać, skropić sokiem z cytryny i olejem. Dodać sól i pieprz, ugnieść ręką kapustę i odstawić.
- Polać sałatkę sosem: wymieszać jogurt z musztardą i miodem.