Poszukujesz niebanalnej propozycji obiadowej z rybą w głównej roli? Zaprezentowany poniżej przepis na mintaja w orzechowej panierce na pewno Cię zaskoczy! Ta wyśmienita potrawa łączy w sobie wartościowe warzywa, delikatność mięsa mintaja oraz korzyści zdrowotne orzechów włoskich, bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe. Jest to doskonała propozycja obiadowa, która przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Z pewnością zasłuży na stałe miejsce w Twoim menu!
Mintaj w orzechach
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Warzywa kroimy w równą kostkę, a brokuła dzielimy na małe różyczki.
Rozkładamy warzywa na blaszce, skrapiamy oliwą i przyprawiamy do smaku. Pieczemy w trybie termoobieg przez 15 minut.
Orzechy włoskie mielimy razem z natką pietruszki, doprawiając solą i pieprzem.
Mintaja obtaczamy w tej mieszance i umieszczamy na uprzednio upieczonej warzywnej podstawie. Wszystko pieczemy jeszcze przez 15 minut.