Naleśniki to uniwersalne danie, które zjedzą z uśmiechem zarówno młodsi, jak i starsi członkowie rodziny. Jeśli jesteś miłośnikiem tej tradycyjnej przysmaku, ale chcesz go przygotować w zdrowszej wersji, to nasze naleśniki z jabłkami są dla Ciebie stworzone! Wykonane z mąki pełnoziarnistej oraz słodzone niskokalorycznym ksylitolem, stanowią doskonałe drugie śniadanie czy podwieczorek.
Naleśniki z jabłkami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
W misce łączymy składniki ciasta za pomocą miksera, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
Jabłka obieramy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy cynamonem oraz skrapiemy sokiem z cytryny.
Przesypujemy jabłka do rondelka, dodajemy startą skórkę cytrynową i dusimy przez około 10-15 minut.
Następnie smarujemy naleśniki jabłecznym nadzieniem, zawijamy i posypujemy słodkim pudrem na bazie ksylitolu. Smacznego!