Szukasz inspiracji na rodzinny obiad? Nasze penne z sosem warzywnym i pulpecikami to strzał w dziesiątkę! Wyjątkowa kompozycja smaków zachwyci zarówno najmłodszych, jak i dorosłych członków rodziny. Gwarantujemy, że danie to będzie często gościć na Twoim stole.
Makaron penne z sosem warzywnym i pulpecikami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Makaron przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
- Do miski wkładamy mięso mielone, dodając paprykę w proszku, granulowany czosnek, a także odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy składniki i dajemy chwilę odstać.
- Warzywa – paprykę, cukinię oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Czosnek drobno siekamy. Na patelni, na której rozgrzewamy oliwę, wrzucamy przygotowane warzywa. Smażymy je, aż staną się miękkie. Następnie dodajemy pomidory z puszki oraz wodę.
- Uformowane z mięsa pulpeciki układamy na warzywnym sosie i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Tuż przed podaniem posypujemy całość świeżo siekaną bazylią i pietruszką.
- Podajemy gorące, polane sosem, makaron penne. Życzymy smacznego!