Dla wszystkich łasuchów, którzy pragną cieszyć się słodkim smakiem bez wyrzutów sumienia, prezentujemy najnowszy przepis!
Tarta z owocami sezonowymi
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 4 sugerowane porcje
- Składniki ciasta (mąka, jajko, połowa ksylitolu, masło i szczypta soli) szybko mieszamy, formując z niego kulę. Następnie wkładamy ją do lodówki na około 10 minut.
- Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni, ustawiając tryb góra-dół.
- Owoce kroimy na mniejsze kawałki, po czym mieszamy je z mąką i ksylitolem (druga połowa).
- Rozwałkowujemy ciasto na okrąg o średnicy około 35 cm, układając je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek kładziemy przygotowane owoce, a brzegi ciasta składamy do środka, tworząc brzeg.
- Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30-35 minut. Smacznego!