Naleśniki z serem w zdrowszej odsłonie? Z nami to proste! Wybierz pełnoziarnistą mąkę zamiast tradycyjnej pszennej, a cukier zastąp erytrolem w twarogu. W ten sposób ulubione danie z dzieciństwa zmienia się w doskonały wybór na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Pamiętajmy też o tym, że wartościowy posiłek powinien być urozmaicony owocami czy warzywami. Dlatego polecamy podanie naszych naleśników z soczystymi, polskimi malinami.
Naleśniki z serem i malinami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 3 sugerowane porcje
- Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, mleko, wodę i sól. Mieszamy składniki, aż uzyskamy jednolite ciasto, a następnie smażymy naleśniki.
Erytrol blendujemy na puder. Twaróg łączymy z jogurtem, cynamonem oraz erytrolem w pudrze.
Naleśniki przekładamy masą serową.
Maliny możemy wkomponować do środka naleśnika lub ułożyć na wierzchu. Smacznego!