Spaghetti bolognese w wersji wegańskiej? Oto jest! Tradycyjne mięsne klopsiki zastępujemy tofu, a zamiast sera używamy orzechów nerkowca. To doskonała propozycja nie tylko dla wegan, ale także dla tych, którzy pragną odkryć nowe smaki w kuchni. Życzymy smacznego!
Wegańskie spaghetti bolognese
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Makaron ugotować zgodnie z instrukcją.
- Rozgrzać oliwę na patelni. Wrzucić na nią tofu pokruszone do formy mięsa mielonego i chwilę podsmażyć.
- Przyprawić tofu, dodać sos sojowy i dodać passatę pomidorową. Trzymać na ogniu jeszcze przez chwilę.
- Orzechy nerkowca pokruszyć.
- Na talerz nałożyć makaron, sos bolognese i posypać orzechami.