Czy istnieje idealne duo śniadaniowe bardziej kuszące niż aksamitne jajko i kremowe awokado? W naszej opinii to zestawienie jest nie do pobicia, a nasza kanapka z jajecznicą i awokado to absolutny hit śniadaniowy! Świetnie sprawdzi się zarówno podczas porannego posiłku, jak i wieczornej kolacji. Ten przysmak zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych – koniecznie musisz go wypróbować!
Kanapka z jajecznicą i awokado
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Jajka roztrzepujemy w miseczce przy pomocy widelca.
Na patelni rozgrzewamy olej, po czym wlewamy jajka, mieszając je do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Kroimy bułkę na dwie połowy, a awokado obieramy, kroimy i układamy na jednej z nich. Delikatnie rozgniatamy.
Na bułkę z awokado nakładamy jajecznicę, dodajemy kilka pomidorków i przykrywamy drugą połówką bułki.