Czy burgery zawsze muszą być z tradycyjnego “czerwonego mięsa”? Nasz przepis daje wyraźnie do zrozumienia, że nie! Odkryj wyjątkową kombinację burgerów z indyka, w których tradycyjny smak mięsa łączy się z pikanterią przypraw oraz kremowym awokado. Pozwól, by ten niebanalny przepis przekonał Cię do nowych smaków!
Burgery z indyka
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
W dużym naczyniu mieszamy mięso z indyka z drobno siekanym imbirem, czosnkiem i chilli. Następnie dodajemy sól, pieprz oraz sos sojowy. Po dokładnym wymieszaniu formujemy z masy burgerowe kotleciki.
Kotleciki smażymy na gorącym oleju około 5 minut z każdej strony, aż uzyskają złocisty kolor.
Przygotowujemy surówkę: na tarce o grubych oczkach ścieramy kapustę i marchew. Następnie dodajemy jogurt, ostry sos, ocet, posiekaną natkę pietruszki, miód, sól oraz pieprz i mieszamy.
Awokado obieramy, rozgniatamy na gładką masę za pomocą widelca, dodajemy świeży sok z limonki oraz odrobinę soli i pieprzu.
Na dolnej części bułki kładziemy pastę z awokado, następnie burgera i przykrywamy warstwą sałatki. Na wierzch kładziemy drugą połowę bułki. Smacznego!