Masz ochotę na potrawę na poziomie tych z topowych restauracji, ale w zaciszu własnej kuchni? Oto nasza propozycja: kanapka z delikatnie szarpaną wieprzowiną. Jej wyjątkowy smak to zasługa perfekcyjnego mariażu syropu klonowego, soczystej wieprzowiny i aromatycznych przypraw. Musisz tego spróbować!
Kanapka z szarpaną wieprzowiną
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Mięso z łopatki doprawiamy solą i pieprzem, następnie obsmażamy je przez 3 minuty z każdej strony. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego.
Cebulę kroimy na grube kawałki, a czosnek dokładnie miażdżymy. Oba składniki przesmażamy na patelni, dodając pozostałe przyprawy i smażymy krótko (1-2 minuty).
Mięso zalewamy sosem pomidorowym i przyprawami z patelni.
Całość pieczemy pod przykryciem przez 4 godziny w piekarniku ustawionym na 140 stopni.
Po upieczeniu mięso delikatnie szarpiemy w naczyniu. Następnie kroimy bagietkę i szczypiorek.
Składamy kanapkę, układając na bagietce liście sałaty, szarpaną wieprzowinę i posypując ją szczypiorkiem.