Problem ze spożywaniem odpowiedniej ilości warzyw? Oto idealne rozwiązanie: nasza aromatyczna zupa warzywna. W skład jej wchodzi aż 6 różnych rodzajów warzyw, które są źródłem witaminy C, beta-karotenu, potasu i błonnika. Dodatkowo wzbogacamy ją oliwą, przyprawami i bulionem, a na koniec – dla wyjątkowego smaku – jogurtem naturalnym. Ten przepis to strzał w dziesiątkę, zwłaszcza kiedy pragniesz coś lekkiego i orzeźwiającego. Przyjemnego posiłku!
Zupa warzywna
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Cebulę, czosnek, pora, marchew i pietruszkę siekamy drobno.
W dużym garnku na rozgrzanej oliwie podsmażamy przygotowane warzywa przez około 8-10 minut.
Następnie dolewamy bulion i dodajemy fasolkę szparagową. Zupę gotujemy przez kolejne 10 minut, doprawiając solą i pieprzem według uznania.
Przed podaniem dodajemy do talerza odrobinę jogurtu naturalnego.