Sernik z dodatkiem ciasteczek to wyjątkowa gratka dla miłośników słodkości. Ten wyjątkowy deser zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. A dodatkowo, zamiast tradycyjnego cukru pudru, używamy erytrytolu, słodzika o zerowej kaloryczności. Gwarantujemy, że sernik według naszego przepisu będzie hitem na każdej imprezie i nikt nie oprze się jego urokowi!
Sernik z ciasteczkami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 10 sugerowanych porcji.
- Do misy miksera wkładamy ser, dodajemy cukier waniliowy, erytrytol w formie pudru, żółtka, proszek do budyniu i jogurt. Mieszamy przez 15 minut, aby masa stała się gładka i bez grudek.
- Ciasteczka łamiemy i łączymy z masą serową.
- Ubijamy białka na sztywną pianę, po czym delikatnie łączymy je z masą serową.
- W piekarniku, poniżej miejsca, w którym będziemy piec sernik, umieszczamy blachę z wodą. Dzięki temu sernik piecze się równomiernie.
- Przenosimy masę do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (tryb góra-dół) przez około 1 godzinę.
- Po upieczeniu sernik pozostawiamy w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiami, aby powoli się ostudził i nie opadł. Smacznego!