Wśród szerokiej gamy makaronów dostępnych w sklepach, te z pełnego ziarna stanowią zdrowszy wybór. Są one bogatym źródłem składników odżywczych, idealnym do przygotowania dania z makaronem razowym, wołowiną i fasolką szparagową. Imbir doskonale podkreśli głębię smaku tej potrawy.
Makaron razowy z wołowiną i fasolką szparagową
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Makaron oraz fasolkę gotujemy do momentu, kiedy będą al dente.
Mięso wołowe kroimy w cienkie paseczki, a następnie smażymy na oleju. Po usmażeniu plastry mięsa maczamy w sosie sojowym.
Na tej samej patelni podsmażamy imbir, czosnek oraz cebulkę.
Kiedy składniki się zarumienią, dodajemy fasolkę, mięso z sosem sojowym oraz makaron. Doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy potrawę sezamem i dodajemy szczypiorek. Smacznego!