Pozostały nam po obiedzie pieczony kurczak może stanowić doskonałe podstawy do kolejnych posiłków. Doskonałym pomysłem jest sałatka z pieczonym kurczakiem, awokado i ziarnami granatu. Wzbogacona sałatą i oliwą z oliwek, ta sałatka zamienia się w pożywny i bogaty w wartości odżywcze posiłek.
Sałatka z pieczonym kurczakiem, awokado i granatem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Kurczaka doprawiamy i pieczemy w piekarniku albo smażymy bez dodatku tłuszczu przez około 20 minut. Gdy kurczak jest gotowy, dajemy mu chwilę na przestygnięcie, po czym kroimy w paseczki.
Podczas gdy kurczak się smaży, przygotowujemy warzywa. W osobnej misce łączymy oliwę, ocet oraz musztardę, dodajemy do smaku pieprz, mieszając wszystko, by uzyskać jednolity sos.
Na talerz wykładamy sałatę, polewamy przygotowanym sosem, a następnie dodajemy resztę składników. Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy na stół. Smacznego!