Masz ochotę zaserwować coś specjalnego na śniadanie, ale czas Cię nagli? Oto propozycja na kanapki z jajkiem, awokado i cheddarem, które nie tylko świetnie prezentują się, ale też przepysznie smakują. Polecamy, aby bazą dla kanapek był nasz chleb z komosy ryżowej i kaszy jaglanej.
Kanapka z jajkiem, awokado i serem cheddar
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Zaczynamy od ugotowania jajka na półtwardo, po czym pozwalamy mu ostygnąć.
Awokado dokładnie obieramy, a następnie kroimy w cienkie plasterki.
Na posmarowanych margaryną kromkach układamy kolejno: plasterek cheddara, kawałki awokado i połówkę ostudzonego jajka.
Dla wykończenia całości, doprawiamy kanapki solą i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!