Jesteś miłośnikiem zdrowych śniadań i deserów? Oto przepis na owsiankę borówkową podawaną na zimno. Doskonała do podania w domu, ale także jako posiłek na wynos – do szkoły czy do pracy. Stanowi idealną przekąskę, gdy nagle dopadnie Cię głód. Zdecydowanie zdrowa oraz pożywna.
Borówkowa owsianka na zimno
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
W głębokiej misce łączymy płatki, nasiona oraz orzechy.
Zalewamy je mlekiem (lub napojem roślinnym) i dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy świeże owoce, jogurt oraz cynamon. Jeśli chcemy, możemy dosłodzić erytrolem. Całość ponownie mieszamy.
Umieszczamy w lodówce na kilka godzin – najlepiej na noc. Po tym czasie owsianka jest gotowa do spożycia. Życzymy smacznego!